U Zagrebu pretučen vozač taksija jer je Rom, uhićen napadač (50)

Foto: Screenshot RTL

U ZAGREBU je prošlog tjedna pretučen taksist i to zato što je Rom, a policija je danas objavila da je pronašla i uhitila napadača.

Uhićen je 50-godišnjak kojeg policija, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, tereti za zločin iz mržnje.  

Prvo ga verbalno napao pa ga udario šakom u glavu. Potom krenuo za njim i prijetio da će ga ubiti

Kako su objavili iz policije, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke nad uhićenim muškarcem koji je napao 28-godišnjeg taksista proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje u svezi zločina iz mržnje opisanog u članku 139. stavaka 3. u svezi članka 87. stavak 21 i kazneno djelo tjelesne ozljede opisano u članku 117. stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 28-godišnjaka.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak u Ulici baruna Trenka oko 22 sata, za vrijeme vožnje prvo verbalno napao vozača, da bi ga u jednom trenutku šakom udario u glavu. Nakon toga, oštećeni je zaustavio vozilo i izašao na ulicu, da bi osumnjičeni pošao za njim te mu prijetio da će ga usmrtiti. U navedenom događaju vozač taksija je lakše ozlijeđen.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je Policijska uprava zagrebačka. 

"Razbio mi je zube, ne spavam noćima"

Napadnuti taksist za RTL je ispričao da mu je napadač razbio zube i da se danima ne osjeća dobro. 

"Razbijeni su mi vrhovi zubi, jedinice i dvojke gornje. Imam traumu, bojim se voziti, ne spavam noćima, na svaki krik glasni se cimam. Jednostavno se ne osjećam dobro", ispričao je prije nekoliko dana taksist. 

Kako je rekao, pijani klijent najprije ga je počeo ispitivati o nacionalnosti, a kada su zabunom krenuli u pogrešnom smjeru, optužio ga je za krađu i krenuo udarati.

"Pogodio me šakom u glavu gdje je meni počela špricati krv. Ja sam bio u šoku, pod stresom. Ja sam krenuo zvati policiju. On je meni rekao, ti ćeš meni zvati policiju. Sad ćeš vidjeti, Cigane jedan, sad ću te ubiti. On je izlazio iz auta, krenuo na mene gdje je počeo nešto posezati za džepom. Je li on imao nož ili nešto... U tom trenutku sam se jako uplašio i počeo bježati oko auta, a on je mene pokušavao sustići", priča nesretni muškarac.

S napadačem su bile i tri žene. Svi su pobjegli, a nesretnom taksistu pomogao je policajac koji se našao u blizini. S ozljedama je završio na Hitnoj i preporučena mu je psihološka pomoć.

Pročitajte više