Ubio ženu u Zagrebu, zatukao je čekićem. Može se izvući i s pet godina zatvora

Foto: Branislav Babic/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu, nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 54-godišnjeg hrvatskog državljanina Nebojše R. zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona.

Nebojšu R. se tereti da je ubio suprugu Tatjanu R. (54) u stanu u zagrebačkom naselju Vrbani i to tako što ju je zatukao čekićem. 

Zločin se dogodio u noći s 25. na 26. ožujka, negdje u vremenu od 20:30 do 9:30 sati.

54-godišnjaka u optužnici tužitelji terete da je supruzi s namjerom da je usmrti, tupotvrdim predmetom zadao više snažnih udaraca u predjelu glave i vrata. Žena je zbog zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja. 

Jutro nakon zločina tijelo su pronašli radnici koji su došli postavljati stolariju, a ubojicu je policija uhitila isti dan oko 22 sata u obližnjoj Petrovaradinskoj ulici. Krvavi čekić odbacio je nedaleko od zgrade u kojoj je počinio ubojstvo. 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Nebojši R. za brutalno ubojstvo supruge sud može dosuditi i samo pet godina zatvora jer je tužiteljstvo ubojstvo kvalificiralo kao obično, a ne teško. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više