Ubojstvo u Njemačkoj: Ukrajinka (9) nestala na putu do škole, pronađena mrtva u šumi

Ilustracija: EPA

Valeria, devetogodišnja djevojčica iz Ukrajine, pronađena je mrtva u šumi u blizini njemačkog grada Döbelna u Saskoj nekoliko dana nakon što je nestala. Djevojčica je nestala 3. lipnja na putu u školu, a policija je 11. lipnja priopćila da je pronađeno njeno tijelo. 

Tijelo je pregledano na Institutu za sudsku medicinu u Leipzigu. Smrt je nastupila kao posljedica "zločina", a istraga nije pronašla znakove seksualnog napada, rekao je načelnik policije Carsten Kaempf. Iz policije su naveli da je istraga fokusirana na osobe koje su poznavale djevojčicu. 

Stigla u Njemačku prije dvije godine

U potragu za djetetom bilo je uključeno oko 100 ljudi. Njemačke vlasti su zbog slučaja uspostavile suradnju s Ukrajinom, Poljskom i Češkom. Policija je ispitala oko 400 ljudi, a provjeravalo se i registrirane seksualne prijestupnike. 

Inače, Valeria se 2022. godine s majkom preselila iz Dnjepropetrovske oblasti u Njemačku. Roditelji su joj razvedeni, a otac služi u ukrajinskim oružanim snagama. Nestanak je prijavila majka nakon što se djevojčica nije vratila kući u uobičajeno vrijeme. 

Policija istražuje i školu, koja je kasno prijavila da Valeria nije došla na nastavu. Posljednjih mjeseci zabilježen je niz ubojstava i napada na Ukrajince u inozemstvu, uključujući Njemačku. Među posljednjim slučajevima je napad nožem na 41-godišnju Ukrajinku, koji je počinio 19-godišnji Afganistanac u Frankfurtu na Majni 10. lipnja. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.