KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Učenici i učitelji u Sinju danas nose maske unatoč preporuci da se ukinu

Ilustracija: Igor Šoban/PIXSELL

UČENICI, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Sinju, unatoč preporuci sinjskog Stožera Civilne zaštite o ukidanju mjere nošenja maski u školama, danas na nastavi u školskim učionicama obvezno nose maske.

"Oko 300 učenika i 25 nastavnika u Gimnaziji Dinka Šimunovića danas na nastavi nosi obvezno zaštitne maske, a takvo stanje je i u drugim srednjim i osnovnim školama u  Sinju", rekao je Hini ravnatelj te gimnazije Tomislav Bilić.

Dodao je kako su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola u Sinju jučer navečer međusobno konzultirali o obveznom nošenju maski za vrijeme nastave u školskim učionicama. Također je rekao kako je jedan učenik te Gimnazije pozitivan na covid-infekciju, a deset ih je u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženim.

Stožer Civilne zaštite Grada Sinja je, na preporuku gradonačelnika Mire Bulja, donio odluku kojom se preporučuje ukidanje nošenja maski učenika, učitelja i nastavnika u sinjskim osnovnim i srednjim školama.

I dalje su na snazi mjere o obveznom nošenju maski

Bilić je u priopćenju na stranicama Gimnazije Dinka Šimunovića, unatoč takvoj preporuci Stožera civilne zaštite Grada Sinja, istaknuo kako su i dalje na snazi mjere o obveznom nošenju maski učenika i nastavnika tijekom nastave u učionicama.

"Ovim vas putem izvješćujem da su u našoj školi i dalje na snazi dosad važeće mjere, uključujući i nošenje maski propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH", istaknuo je Bilić.

Dodao je da će eventualni prijedlog odluke o ukidanju ove mjere donijeti Školski odbor, nakon što prikupi mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.

"Zaključak upravljačkih tijela se šalje osnivaču te je tek nakon očitovanja osnivača i lokalnog stožera moguće je donijeti odluku o ukidanju mjere nošenja maski s kojom će na vrijeme biti upoznati svi dionici odgojno-obrazovnog procesa. Smatram da ćemo zajedničkom suradnjom nastavnika, roditelja, osnivača, lokalnog stožera i epidemiološke službe donijeti najbolju odluku u interesu svih naših učenika", naveo je Bilić u priopćenju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više