Učiteljica (28) ubijena dok je šetala u Londonu. Udruge: Događa se epidemija femicida

Foto: Metropolitan police

Prema navodima policije, Sabina Nessa, 28-godišnja učiteljica iz južnog Londona, ubijena je tijekom petominutne šetnje od svoga doma do puba. Taj je događaj dodatno raspirio bijes javnosti spram epidemije nasilja prema ženama i djevojčicama, koje je u porastu, piše CNN.

Ubijena tijekom šetnje parkom

Kako tvrdi policijski izvještaj, Nessa je napustila svoj dom malo prije 20:30 u petak 17 rujna. Ubijena je tijekom šetnje parkom, koja je trajala tek nekoliko minuta, nakon čega se planirala naći s prijateljicom. 

Inspektor Joe Garrity apelira na sve koji su se našli u blizini mjesta zločina u vrijeme kada se dogodio da se jave policiji. Prema riječima Zubela Ahmeda, Nessinog rođaka, Sabine je bila "doista najbrižnija i najmilija osoba". "Ne razumijem kako je netko mogao ovo napraviti. Ovo je velik, golem gubitak za našu obitelj", kazao je.

Epidemija femicida

Zbog šokantnog su ubojstva ženske udruge, kao i cjelokupno društvo, ogorčeni. Prema podacima grupe Femicide Cenzus, u Ujedinjenom kraljevstvu otprilike svaka tri dana jedna žena bude ubijena. Također, naglašavaju da postojeća vladina strategija suzbijanja nasilja "sramotno ignorira" žrtve femicida. 

Pročitajte više