Udruga poduzetnika: Ako vladine mjere ne budu adekvatne, idemo na veliki prosvjed

Screenshot: N1Info

BRANKA PRIŠLIĆ iz udruge Glas poduzetnika za N1 Televiziju je komentirala probleme s kojima se poduzetnici susreću, kakve mjere predlažu vladi, ali i poručila da će poduzetnici, ne budu li mjere adekvatne za njih, organizirati veliki prosvjed u Zagrebu.

“Nismo zadovoljni. Iskreno, nadali smo se da će biti malo brža reakcija premijera. Doći će mjere kroz nekoliko tjedana i iskreno se nadamo i pozivamo premijera Plenkovića i ministra Filipovića da nas pozovu na sastanak, da iznesemo prijedloge, mišljenja i iskustva naših poduzetnika s računima za struju i plin jer će jesen i zima biti poprilično neizvjesne pa se treba brzo reagirati”, rekla je Prišlić.

"Zaslužujemo biti za stolom"

Iz udruge smatraju da su jedan od bitnih dionika jer predstavljaju veliki broj poduzetnika. “Naročito mikro, malih i srednjih poduzetnika i obrtnika. To su oni ljudi koji pune proračun i koji zapošljavaju, stoga smatramo da zaslužujemo biti za stolom i da nas se treba saslušati”, rekla je Prišlić.

Poduzetnicima, dodala je, treba pomoć jer im pristižu ogromni računi za struju i plin. “Mnogi članovi nas kontaktiraju i kažu da ne znaju hoće li morati otpuštati ljude i staviti ključ u bravu jer ne mogu izdržati visoke račune za struju, plin i visoke namete koje trebaju plaćati i smatramo da se treba puno toga promijeniti”, rekla je.

Spomenula je i prosvjede, ne urode li njihovi zahtjevi plodom.

“Ako mjere koje vlada donese ne budu adekvatne i od rezultata za poduzetnike, mi ćemo napraviti veliki prosvjed. Krajem devetog, početkom desetog mjeseca očekujte veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu”, rekla je Prišlić.

Pročitajte više