Uginuo kit beluga koji je zalutao u Seinu

Foto: Profimedia

KIT beluga koji je izvučen iz rijeke Seine ranije u srijedu uginuo je, unatoč misiji njegova spašavanja, objavile su lokalne vlasti. Kit je danas izvučen iz Seine i pokušalo ga se prebaciti u slane vode u Normandiju. Kit je uginuo tijekom transporta.

Nakon uspješnog izvlačenja iz rijeke, rečeno je kako još uvijek postoje sumnje u izglede za preživljavanje kita, koji bi u normalnom stanju trebao težiti oko 1200 kilograma, a imao ih je 800.

"Unatoč neviđenoj operaciji spašavanja beluge, s tugom objavljujemo da je uginuo", objavile su na Twitteru lokalne vlasti departmana Calvados.

Zalutao je prije tjedan dana

Kit je u Seinu zalutao prije tjedan dana i od tada ga vlasti pokušavaju spasiti. Prefektura departmana Eure u Normandiji objavila je da beluge, vrsta kitova koji normalno žive u arktičkim i subarktičkim vodama te u estuariju rijeke Sv. Lovre u kanadskoj državi Quebec, znaju ponekad zalutati u južnije vode i mogu privremeno preživjeti u slatkoj vodi.  

Krajem svibnja uginula je mlada ženka orka koja je bila pogođena metkom u glavu te je zalutala u Seineu. Udruga Sea Shepherd obećala je 10.000 eura za informaciju o tome tko je pucao u orku. 

Pročitajte više