Uhićen tip koji je novinarki u Zagrebu istrgnuo mikrofon. Nedavno je divljao u vlaku

Screenshot: Al Jazeera Balkans

ZAGREBAČKA policija uhitila je muškarca koji je na masovnom prosvjedu protiv covid-potvrda iz ruke istrgnuo mikrofon novinarki Al-Jazeere.

Policija je, naime, danas objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

Navode kako se sumnja da je 20. studenoga oko 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za vrijeme dok je uživo izvještavala javnost o javnom okupljanju, prišao novinarki te joj rukom istrgnuo mikrofon, nakon čega je pobjegao te ju na taj način spriječio u obavljanju njenog posla.

Muškarac je, navodi policija u priopćenju, danas uhićen, a kriminalističkim istraživanjem policija je potvrdila sumnju. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Radi se o muškarcu koji je nedavno priveden zbog divljanja u vlaku

Kako neslužbeno doznaje Index, muškarac koji je istrgnuo mikrofon novinarki na prosvjedu je isti onaj koji je u subotu navečer priveden u vlaku u Sesvetama uz upotrebu sile.

>> Policija srušila na tlo i uhitila muškarca u vlaku u Zagrebu, doznali smo zašto

Podsjetimo, društvenim mrežama tada se proširila snimka privođenja muškarca. Policija ga je oborila na pod i privela.

Kako smo tada neslužbeno doznali, razlog privođenja bilo je razbijanje i urlanje u vlaku.

Kad je priveden u vlaku, imao je 2.1 promil alkohola u krvi

Muškarac je bio alkoholiziran, imao je 2.1 promil alkohola u krvi. 

Osim za remećenje javnog reda i mira, muškarac je prijavljen i zbog nenošenja maske. 

"U subotu oko 20:50 sati temeljem zaprimljene dojave imali smo intervenciju zbog razbijanja, galame, vrijeđanja putnika. Osoba je bila pod utjecajem alkohola, dovedena u službene prostorije i puštena je na slobodu nakon otrježnjenja. Prekršajna prijava nadležnom sudu bit će podnesena u redovnom postupku", rekli su nam tada iz zagrebačke policije. 

Pročitajte više