Uhićeni mladići koji su tukli bespomoćnog tinejdžera u Puli

Istarska policija utvrdila je identitet sudionika vršnjačkog napada koji se u ponedjeljak usred dana dogodio u središtu Pule, a neslužbeno se doznaje da su trojica mladića, koja su izravno sudjelovala u napadu, uhićena.

"Policija je tijekom kompleksnog kriminalističkog istraživanja utvrdila identitet sudionika događaja te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. U pitanju su maloljetnici te je stoga postupanje tijekom izvida tajno, a to se pogotovo odnosi na događaje u kojima su sudionici djeca tako da smo zakonski ograničeni koje informacije možemo u ovom trenutku podijeliti s javnošću", rekla je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Dodala je kako je policija svjesna interesa javnosti, ali moli za razumijevanje kako bi policijski službenici mogli obaviti sve potrebne radnje.

"Svi moramo reagirati"

Ona je apelirala na javnost da ne dijeli snimku vršnjačkog nasilja putem društvenih mreža kako bi se spriječila sekundarna viktimizacija žrtve i kako bi se zaštitio identitet žrtve, ali i drugih sudionika događaja, s obzirom na to da je riječ o maloljetnim osobama.

"Apeliramo da se vodi računa o zaštiti dobrobiti djece i da pokušamo svi zajedno spriječiti podizanje daljnjih tenzija i moguća druga protupravna ponašanja", poručila je Sokač, a nakon što je jedan pulski medijski portal u srijedu objavio kako je u posjedu videosnimki iz Pule, na kojima se vidi kako je nekolicina mladića u samome središtu grada napala jednog vršnjaka. 

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić osudio je ovaj slučaj vršnjačkog nasilja istaknuvši kako je i kao gradonačelnik, ali i kao roditelj zgrožen.

"Smatram da je ovo posljedica agresija kojima svjedočimo i na društvenim mrežama te da svi moramo reagirati, čitavo društvo i biti podrška jedni drugima. Ne ponovilo se", poručio je Zoričić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više