Ukrajina je zauvijek izgubila Herson i Azovsko more, kaže zamjenik premijera Krima

Foto: Profimedia

ZAMJENIK premijera  Krima, ukrajinskog poluotoka koji je Rusija anektirala 2014. godine, rekao je da je "Ukrajina zauvijek izgubila Azovsko more", javlja ruska prorežimska agencija RIA Novosti.

"Ukrajina je zauvijek izgubila Azovsko more. Luke u regijama Zaporižja i Herson više nikad neće biti ukrajinske. Siguran sam da će, nakon ujedinjenja naših regija s Rusijom, Azovsko more, baš kao i ranije, postati isključivo more Ruske Federacije", rekao je Georgij Muradov.

"Zaporižja i Herson više nikad neće biti pod kontrolom Kijeva"

RIA citira i Vladimira Rogova, dužnosnika kojeg je Rusija postavila u okupiranoj regiji Zaporižja, koji je rekao istu stvar - da se regije Zaporižja i Herson više nikad neće vratiti pod kontrolu Kijeva.

Rusija je, podsjetimo, anektirala Krim nakon invazije 2014. godine. Ukrajina je u više navrata rekla da neće pristati ni na kakav mirovni plan koji ne uključuje povratak svih okupiranih dijelova pod kontrolu Kijeva. Dmitrij Medvedev, bliski saveznik Vladimira Putina, rekao je pak da Rusija neće pristati ni na kakav dogovor koji ne priznaje Krim kao ruski teritorij.

Pročitajte više

 

Pročitajte više