Ukrajina napala Krim, krhotine raketa padale na plažu. Rusi: Ubijeno je dijete

Screenshot: X

U gradu Sevastopolju na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014., u nedjelju su u ukrajinskom raketnom napadu smrtno stradale dvije osobe, među kojima i dvogodišnje dijete, a 22 osobe su ranjene, objavio je guverner kojeg je postavila Moskva.

"Prema informacijama kojima zasad raspolažemo, u napadu ukrajinske vojske na Sevastopolj ubijeno je dvoje civila, među kojima i dvogodišnje dijete, a 22 osobe su ranjene", napisao je Mihail Razvojajev na Telegramu.

Društvenim mrežama proširila se snimka koja navodno pokazuje krhotine oborenih raketa koje padaju na plažu.

Ovaj lučki grad redovita je meta napada, posebice zbog toga što je ondje sjedište ruske Crnomorske flote. Krim je vrlo važno logističko čvorište za rusku vojsku.

Ranije je guverner izvijestio da je protuzračna obrana odbila "raketni napad" uništivši "pet zračnih ciljeva". Dodao je da su "krhotine s oborenih ciljeva pale na obalno područje".

I u ruskoj regiji Belgorod, blizu ukrajinske granice, u napadima ukrajinskih dronova ubijena je jedna osoba, a tri su ranjene, rekao je u nedjelju guverner Vjačeslav Gladkov.

I ta je regija vrlo česta meta ukrajinskih napada. Kijev tvrdi da se tako brani od ruskih napada na vlastitom teritoriju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.