Ukrajina prijavila više raketnih napada iz Rusije i Bjelorusije

Ilustracija: Screenshot

RUSIJA je ispalila rakete na nekoliko ukrajinskih regija, a također i s teritorija Bjelorusije, prema podacima Kijeva, prenosi njemačka agencija dpa.

Napadi su zabilježeni u pokrajinama Hmeljnicki, Lavov, Mikolajiv, Žitomir i Černihiv, objavila je ukrajinska novinska agencija UNIAN. Dnipropetrovska oblast je također pogođena topništvom i jedan je vojnik smrtno stradao, prema riječima gradonačelnika Žitomira Sergija Suhomlina.

Rusija je ispalila rakete na Žitomir i Černihiv s bjeloruskog teritorija, prema podacima ukrajinskog glavnog stožera. Bjelorusija, bivša sovjetska republika pod vlašću Aleksandra Lukašenka, sebe naziva neutralnom u sukobu.

Ukrajinska zračna obrana u području Hmeljničke oblasti uspjela je oboriti dvije rakete, prema njihovim informacijama. Olupine raketa navodno nisu izazvale štetu. Mikolajivska oblast na jugu Ukrajine je također zabilježila žestoki napad.

"Razmjer štete i moguće žrtve se još uvijek procjenjuju", rekao je glasnogovornik ukrajinske uprave.

Ukrajinci navode kako je Rusija danas pokrenula topničko bombardiranje i zračne napade na Severodonjeck i Lisičansk te da su pogodili kemijsku tvornicu u kojoj su zarobljene stotine civila. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više