Ukrajina: Ruski vojnici silovali curicu od pet godina

Foto: EPA

VISOKA ukrajinska dužnosnica danas je rekla da su ruski vojnici silovali djevojčicu staru samo pet godina te Ukrajinku staru 76 godina, javlja Sky News. Julija Sviridenko, zamjenica ukrajinskog premijera, rekla je da je vidjela niz ispovijesti ukrajinskih djevojčica i žena koje su bile žrtve seksualnog nasilja tijekom rata.

Na pitanje kako su ruski vojnici tretirali Ukrajinke, Sviridenko je rekla: "Užasno. Razgovarali smo o ženama i djeci koja su silovana. Najmlađa je imala samo pet godina, a najstarija 76. To su užasne priče za koje bi svijet trebao znati i trebao bi reagirati."

"Rusi koriste silovanje kao oružje"

"Želim naglasiti važnost sankcija Rusiji te važnost nastavka opskrbe Ukrajine oružjem koje nam je potrebno da završimo ovaj rat pobjedom. Naši ljudi silno pate, naročito žene i djeca. Cijeli svijet se sprema za Božić, a Ukrajina se sprema za nova granatiranja, za rakete usmjerene prema našoj elektroenergetskoj mreži", dodala je.

Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, nedavno je optužila ruske snage da "koriste silovanje kao oružje" u ratu protiv Ukrajine. Ustvrdila je i da "supruge ruskih vojnika potiču svoje muževe na silovanje Ukrajinki".

Pročitajte više