Ukrajinska vojska: Noćas smo oborili sedam projektila i 17 ruskih dronova

Foto: EPA

Ukrajinska vojska priopćila je danas da je oborila sedam od 14 projektila i svih 17 dronova koje je Rusija lansirala u noćnom napadu.

Snage protuzračne obrane oborile su sedam od 10 krstarećih projektila Kh-101/Kh-555. Rusija je u svom napadu također lansirala tri balističke rakete Iskander-M i jednu balističku raketu Kinžal koja se lansira iz zraka.

Ukrajinska vojska je oborila ciljeve u sedam regija. Guverner regije Zaporižje rekao je da je projektil pogodio otvoreno područje bez štete i da su odmah prijavljeni gubici.

Zračne snage također su uništile pet dronova iznad regije Dnjepropetrovsk, rekao je guverner, bez izvješća o šteti ili žrtvama.

Rusija: Oborili smo 87 ukrajinskih dronova

Istodobno je Rusija priopćila da je tijekom noći oborila 87 ukrajinskih dronova, od kojih je 70 ciljalo regiju Rostov (jug) u kojoj se nalazi sjedište ruske operacije u Ukrajini.

"Tijekom noći spriječen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnim letjelicama iz zraka", priopćilo je rusko ministarstvo obrane, navodeći da je “ukupno 87 ukrajinskih dronova oboreno iznad ruskih regija”.

U regiji Rostov, u kojoj se nalazi sjedište ruske operacije u Ukrajini, napad "nije prouzročio žrtve", ali je izazvao nestanak struje u nekoliko mjesta, rekao je regionalni guverner Vasilij Goloubev na Telegramu.

U regiji Voronjež, koja graniči s Ukrajinom, "spremnik skladišta nafte je malo oštećen" nakon pada krhotina drona, rekao je regionalni guverner Aleksandar Gusev. Napad nije izazvao požar niti je bilo ozlijeđenih, naveo je na Telegramu.

Ukrajina, suočena s ruskom ofenzivom već dvije godine, redovito odgovara napadima na ruske regije i posebno ciljajući energetska mjesta.

Kijev je obećao dovesti borbe na rusko tlo u znak odmazde za brojna bombardiranja na svom teritoriju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.