Ukrajinska zastupnica: Život je sad ekstremno težak, tekuća voda je postala luksuz

Foto: Profimedia

UKRAJINSKA parlamentarna zastupnica Mira Rudik danas je u razgovoru za Sky News rekla da je život za ukrajinske civile trenutno "ekstremno težak". Ustvrdila je kako je "više od 50% ukrajinske energetske infrastrukture uništeno ili oštećeno".

Rudik je ustvrdila da to znači da Ukrajinci samo nekoliko sati dnevno imaju struju i grijanje pa dodala: "Trenutno je tekuća voda, a naročito topla voda, pravi luksuz." Ustvrdila je da u svom domu u Kijevu nije imala struje tri tjedna te je morala koristiti generator na dizel. 

"Ako znamo išta o nama, to je da nas ovo neće slomiti"

"To je ogroman problem za moju naciju", rekla je pa dodala: "No znamo da Putin koristi takve terorističke napade kako bi nas slomio jer gubi na bojišnici. Ako znamo išta o nama, to je da nas ovo neće slomiti. Moramo to shvatiti kao izazov, a ne tragediju."

Poručila je kako Ukrajincima trebaju generatori struje na dizel i topla odjeća kako bi preživjeli zimu: "Za par tjedana bit će Božić. Cijenimo svaku donaciju za ukrajinsku djecu tako da mogu imati Božić kakve su imali prije invazije."

Pročitajte više