Uletjeli autom u pješačku zonu na božićnom sajmu u Engleskoj. Nema ozlijeđenih

Foto: Congleton Police

TRI OSOBE uhićene su nakon što su autom uletjele među ljude na božićnom sajmu u središtu Congletona na sjeverozapadu Engleske danas popodne, nešto poslije 16 sati po lokalnom vremenu. Ozlijeđenih nije bilo, ali je zavladala panika. Navodno su tamo bile stotine ljudi.

Srebrni VW Golf, pišu lokalni mediji, nađen je napušten nešto kasnije nedaleko od pješačke zone u koju je uletio. No policija je brzo ulovila tri osobe koje su bile u njemu. Rekli su i da događaj ne tretiraju kao terorizam.

Police remain in the town centre this evening.

Objavljuje Stoke-on-Trent LiveSubota, 26. studenoga 2022.

Svjedoci govore kako su čuli škripanje guma i nečije dozivanje. Jedan je rekao da su pomogli ženi koja je ozlijedila nogu.

"Auto je proletio pored našeg prozora i razbio znak koji imamo vani. To je jedina šteta koju imamo", rekla je žena koja radi u lokalnoj zalogajnici.

"Vidjela sam ženu i dijete, bili su malo potreseni, žena je rekla da je ozlijedila nogu. Nije znala kako. No nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Doveli smo ovdje i jednog dječaka, bio je u šoku. Pregledala ga je Hitna, ali sve je u redu", dodala je.

"Stajao sam ispred vrata svoje trgovine u High Streetu i čuo škripu guma, a zatim je žena vikala da ju je udario auto. A onda su ljudi trčali i vrištali. Mislim da je bilo tamo nekoliko stotina ljudi", rekao je Steve Brown iz lokalne trgovine antikvitetima.

Pročitajte više