Umro Mislav Bago

Foto: Petar Glebov/PIXSELL, Index

PREMINUO je voditelj i novinar Nove TV Mislav Bago, objavila je Nova TV.

Kako doznajemo, Bago je nađen mrtav rano jutros u Martićevoj ulici u Zagrebu. Zasad nema službenih informacija o uzroku smrti.

Mislav Bago je rođen 1973. u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Velikoj Gorici, a gimnaziju u Zagrebu.  Nakon mature upisao je Fakultet političkih znanosti na kojem je i diplomirao.

> Kolege i prijatelji opraštaju se od Mislava Bage: "Kakva tuga. Neponovljiv talent"

''Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas", izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Karijeru počeo na HRT-u

Bago je svoju karijeru započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Nakon toga počinje raditi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor.

Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad vlade i Hrvatskog sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore, navodi Nova TV.

Bago je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV gdje radi posljednjih 13 godina.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Bio je vrlo aktivan i u strukovnoj organizaciji, u svom HND-u kojem je obnašao i dužnost potpredsjednika.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji, objavio je HND.

Europski pokret BiH Mislava je Bagu 2013. godine proglasio najboljim novinarem regije te ga nagradio za njegov doprinos novinarstvu. 2015. godine Mislav Bago proglašen je najpopularnijim novinarem u Hrvatskoj. Godine 2016. godine, prema istraživanjima, Mislav Bago ostao je među prvih petnaest najpopularnijih novinara u Hrvatskoj.

Pročitajte više