Umro novinar i urednik HRT-a Miroslav Zadro

Foto: HND

SINOĆ je nakon kratke i teške bolesti u 53. godini umro bivši dugogodišnji novinar i urednik u informativnom programu Hrvatskoga radija, Miroslav Zadro.

"Kolegu Zadru pamtit ćemo po dovitljivosti i osebujnom novinarskom stilu kojima je uređivao i vodio emisije Hrvatskog radija Puls javnosti, Intervju tjedna, U mreži prvog, kao i izborne programe i posebne projekte Hrvatskog radija", napisao je HRT.

O njegovoj smrti izvijestili su i na stranicama HND-a.

"Zadro je nakon srednje škole upisao komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslije odsluženja vojnog roka, godinu je dana putovao po svijetu, da bi se po povratku prebacio na studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. U novinarskom smislu velik utjecaj na njega imali su prilozi Gorana Milića u nekadašnjoj emisiji Od našeg dopisnika.

Zadro je bio komunikativna i otvorena osoba s vrlo izraženim osjećajem za novinarstvo. Osim u privatnom životu, duhovit i ležeran stil Miroslav Zadro nastojao je unijeti i u svoje radijske emisije za koje je govorio da su katkad na granici stila Montyja Pythona, a nisu lišene ni političke filozofije.

Kritičar Novog lista Siniša Pavić usporedio je Zadru s legendarnim Daveom Alenom koji 'prosipa sentence i mudrolije s visoka, ali lovi crvenu lampice po studiju, a ako je ulovi, imat će šanse'. Tijekom svoje novinarske karijere Miroslav Zadro bio je i član Hrvatskog novinarskog društva", objavio je HND.

Štefanić: Bio je poseban, svoj, duhovit, bistar

Novinar i voditelj Petar Štefanić na Facebooku se oprostio od kolege.

"Umro je moj prijatelj Miroslav Zadro. Bio je poseban, svoj, duhovit i bistar. Nije bio za ovo vrijeme konfekcije, fejka i lažnjaštva. Zato neće ni dobiti velike laude iako je i za posao kojim se bavio bio veliki talent, kojeg je krivo kanalizirao. Ne bi njemu to falilo.

Koliko god je i radio krivo neke stvari, nije nikog optuživao za to. Imao je nešto nesalomljivo u sebi. Djeci, njegovim sokolovima ,kako ih je zvao, sućut, kao i bivšoj supruzi Koraljci. Miro, falit će svaka kava ili piva kojom smo zalili našu spiku o svemu", napisao je Štefanić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više