Upiši novi studij za stručnjake digitalnih medija budućnosti

Foto: Press

AMERIČKI koledž RIT Croatia predstavio je novi američki multidisciplinarni preddiplomski studij na našem tržištu: Dizajn novih medija. Osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija, ovaj studij povezuje znanja iz područja umjetnosti, vizualnih komunikacija, računarstva i tehnologije te priprema studente za poslove budućnosti. Upisi su u tijeku, a studij kreće u jesen ove godine.

Novi mediji već su neizostavan dio našeg života

Novi mediji (ili digitalni mediji) obuhvaćaju sve medije u kojima su integrirani komunikacija, računarstvo i tehnologija – od društvenih medija (Facebook, Instagram) i usluga streaminga (Spotify, Disney, Netflix...), do interaktivnih digitalnih tehnologija kao što su prijenosni uređaji (Apple Watch, FitBit), virtualna stvarnost, proširena stvarnost i videoigre.

"Ljudi svakodnevno konzumiraju značajne količine digitalnog sadržaja kroz pametne telefone i televizore, tablete, nosivu tehnologiju (wearables), igraće konzole i VR sustave. Obzirom na rastuću digitalizaciju svakodnevnog života, tržištu su potrebni stručnjaci koji će oblikovati i prezentirati digitalni sadržaj kako bi korisnici mogli učinkovito međusobno komunicirati, informirati se ili zabaviti. Upravo takve stručnjake stvara ovaj studij koji studentima RIT Croatia omogućuje da stečena znanja i vještine primjenjuju u praksi već za vrijeme studija kroz interaktivnu nastavu, iskustveno učenje i program obvezne stručne prakse", pojasnio voditelj studija dr.sc. Ante Poljičak.

Zanimljive radove moguće je pogledati na ovoj poveznici.

Dosadašnji diplomanti grade karijere u tvrtkama poput Marvela i Netflixa

Kroz studij Dizajna i novih medija budući profesionalci steći će ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga, razvoja web i mobilnih aplikacija, komunikacija i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva. Naučit će kako 3D modelirati, animirati, sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje.

New Media Design se na matičnom RIT sveučilištu u SAD-u izvodi već 20 godina, a diplomanti iz Rochestera danas rade u tvrtkama liderima industrije digitalnih medija uključujući:

  • Amazon
  • Apple
  • Blizzard Entertainment (World of Warcraft)
  • Facebook
  • Google
  • iTunes
  • Marvel Entertainment
  • Netflix
  • YouTube
  • Spotify

Do željene karijere uz radno iskustvo u području studija te američku i hrvatsku diplomu

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija koje će sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti vrijedno radno iskustvo i pripremiti se za rad na pozicijama kao što su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, studenti će ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

Uz ključna znanja i vještine te adekvatnu pripremu za tržište rada, studenti po uspješnom završetku studija stječu dvije diplome: američku i hrvatsku. Prijave za upise moguće je napraviti putem neobvezujućeg online obrasca za prijavu, a više informacija o novom studiju dostupno je na web stranici RIT Croatia.

Za više informacija kontaktiraj naš Odjel za upise elektroničkom poštom (admissions@croatia.rit.edu) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Pročitajte više