Uprava Janafa dobila novog šefa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NADZORNI odbor Janafa danas je imenovao Stjepana Adanića za predsjednika Uprave na mandat od četiri godine, na temelju provedenog javnog natječaja, priopćili su iz Janafa.

Adanić je tim povodom istaknuo da je Janaf prevladao složeno razdoblje u toj kompaniji koja je bila suočena s s teškom reputacijskom i poslovnom krizom.

"Janaf je dokazao da je stabilna i sigurna kompanija"

"Nakon rekordne 2020. poslovne godine i u ovoj 2021. godini nastavili smo s ostvarivanjem iznimnih poslovnih rezultata. Tijekom proteklih godinu dana zadržali smo postojeće partnere i proširili njihov krug, a redom je riječ o iznimno uglednim svjetskim integriranim naftnim kompanijama i trgovcima naftom. Kvalitetnim upravljačkim odlukama, dobrim odabirom strategije poslovanja i ulaganjem u odnose s partnerima, Janaf je dokazao da je stabilna i sigurna kompanija te je zajamčena dugoročna održivost poslovanja", naglasio je Adanić.

Uvjeren je da je započelo novo razdoblje za Janaf, u kojem će se diverzificirati poslovanje prema zelenoj ekonomiji i niskougljičnoj energetskoj tranziciji, osigurati dugoročnu održivost, dokazati nultu stopu toleranciju na korupciju te potvrditi njihovu ključnu stratešku ulogu u energetskoj opstojnosti Republike Hrvatske.

Adanić je u Janafu od 1998. godine.

Pročitajte više