Uvode se nove promjene na granicama, Božinović objasnio detalje

Foto: Davor Javorovic, Davorin Visnjic/PIXSELL

NA PRESICI Nacionalnog stožera šef tog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je još promjena na granicama. 

Kako je najavio, dopustit će se hrvatskim državljanima koji zbog neodgodivih razloga moraju u susjedne zemlje nečlanice EU, odnosno takozvane treće zemlje, dozvoliti boravak u tim zemljama do najduže 12 sati, no kazao je da će do biti u doista iznimnim slučajevima. 

"Hrvatski državljani u slučaju neodgodivih razloga u susjednim trećim zemljama mogu boraviti do 12 sati. To su rijetke situacije, kad za te osobe zaista nema drugog izbora", rekao je Davor Božinović.

Dodao je da se odluka o putnicima koji dolaze s područja na posebnoj listi HZJZ-a odnosi na sve, i na njihove državljane i državljane svih država koji dolaze iz tih zemalja. Podsjetimo, radi se o putnicima iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike, za koje vrijedi da mogu ući u RH samo s negativnim testom na koronu i moraju u karantenu na 14 dana. Karantena se može skratiti na 7 dana u slučaju još jednog negativnog testa.

Pročitajte više