VIDEO Provozali smo se jutros Zagrebom, nova je regulacija prometa kod rotora

Foto: Index

OD SUBOTE je na snazi nova regulacija prometa kod zagrebačkog rotora.

Evo kakvo je stanje tamo jutros:

Promet na Jadranskom mostu i u Zagrebu

Objavljuje Index Vijesti u Nedjelja, 2. listopada 2022.

 

Podsjetimo, nakon što su početkom tjedna zabilježene ogromne gužve kod Jadranskog mosta u Zagrebu, Tomašević je najavio promjene.

"Od danas je na snazi nova privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu, povodom izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta.

Za promet će biti zatvoren istočni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer.

Za vrijeme radova, pješaci i biciklisti će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, a izlaz iz Riječke ulice u smjeru Jadranskog mosta bit će zatvoren za sva vozila.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlažemo obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode, odnosno Most Mladosti.

Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje."

Sanacija Jadranskog mosta

Podsjetimo, prije tjedan dana je krenula obnova Jadranskog mosta koji je u dosta lošem stanju, a prvog radnog dana stvorio se prometni kaos. Iz Ureda gradonačelnika Tomislava Tomaševića građanima su se ispričali zbog gužvi i najavili da će od ponedjeljka, 3. listopada, sve gradske službe i tvrtke uložiti dodatne napore kako bi osigurale po dvije prometne trake u svakom smjeru na zapadnoj strani mosta. Time će se, smatra Ured, osigurati i veća protočnost prema sjeveru i prema jugu.

Takvo rješenje isključit će prometovanje teretnih vozila u zoni radova, napominje, među ostalim, Ured. Kako se unatoč tome i dalje očekuju gužve u zoni radova, iz Ureda gradonačelnika zamolili su građane za strpljenje i razumijevanje i uputili ih da u što većoj mjeri koriste Most slobode.

Sanacija Jadranskog mosta jedan je od projekata prijavljenih na europski Fond solidarnosti te će se znatan dio sredstava povući upravo iz tog Fonda, zbog čega radovi moraju biti završeni do kraja lipnja 2023., dodaje Ured.

Grad Zagreb, kako ističe, u obnovu mostova ulaže oko 300 milijuna kuna, kako bi se produžio njihov životni vijek te omogućila sigurnost za sve sudionike u prometu i povećala njihova otpornost na potres.

Pročitajte više