UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Napao ruski ured za regrutaciju, ustrijelio zapovjednika

Screenshot: Twitter

KAKO javlja neovisni ruski medij MediaZona, u gradu Ust-Ilimsk u regiji Irkutsk jedan mladić je puškom napao vojni ured za regrutaciju, a društvenim mrežama proširila se snimka napada.

Snimka prikazuje uniformiranog muškarca s puškom kako puca u drugog muškarca koji pada na pod, a potencijalni regruti koji se nalaze u vojnom uredu bježe uz vriskove. 

UPOZORAVAMO: Snimka je uznemirujuća, gledajte je na vlastitu odgovornost

 

Napadač je neposredno prije otvaranja vatre rekao "Nitko ne ide nikamo", rekao je jedan svjedok za portal Baikal People. Prije toga vojni zapovjednik, koji je na čelu ureda za regrutaciju, okupio prisutne i održao im "nespretan" govor o odlasku u rat, rekao je svjedok.

Ranjen šefa ureda za regrutaciju, navodno je kritično 

Kako javlja Taiga.info, u napadu ima ranjenih, a među njima je i šef ureda za regrutaciju. Kako javlja Guardian, nije jasno je li šef ureda za regrutaciju preživio napad. Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se vidi kako ga bolničari nepomičnog iznose iz zgrade i stavljaju na nosila. Jedan lokalni medij objavio je kako se nalazi u bolnici u kritičnom stanju. 

Portal Baza objavio je snimku uhićenog napadača, koji se na snimci identificirao kao 25-godišnji Zinin Ruslan, stanovnik Ust-Ilimska, grada od oko 85.000 stanovnika.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više