UZNEMIRUJUĆE Ukrajina objavila snimku: "Ovo su ratni zločini ruske vojske"

Screenshot: SBU

UKRAJINSKA sigurnosna služba danas je na Twitteru podijelila video koji prikazuje "scenu ratnog zločina ruskih trupa".

Rekli su da su ruske trupe nedavno pucale na civilnu kolonu između okupiranog Svatova u regiji Luhansk i oslobođenog Kupjanska u regiji Harkiv.

UPOZORAVAMO, SNIMKA JE IZRAZITO UZNEMIRUJUĆA

"Napad na konvoj za evakuaciju civila je okrutnost za koju nema opravdanja", rekao je danas ukrajinski regionalni guverner.

Ukrajinska sigurnosna služba je priopćila da su ruske snage granatirale sedam vozila konvoja između okupiranog Svatova i Kupjanska, koji drže Ukrajinci.

Poginulo 20 ljudi

Guverner Harkiva Oleh Sinehubov kazao je da je pronađeno 20 tijela i da se radi o "okrutnosti za koju nema opravdanja". Za sada nije poznato kada se napad dogodio, ali vlasti pretpostavljaju da se zbio u rujnu.

SBU je objavio fotografije uništenih vozila uz željezničku prugu na kojima se mogu vidjeti pougljenjeni ljudski ostaci.

Ruske snage nisu komentirale izvješća o napadu. Povukle su se prošlog mjeseca iz većeg dijela regije nakon uspješne ukrajinske protuofenzive, ali nastavljaju s granatiranjem tog područja.

Dužnosnici koje je postavila Rusija na istoku Ukrajine također su optužili Ukrajinu za granatiranje konvoja civila koji su se evakuirali iz regije Harkiv, pri čemu je poginulo oko 30 ljudi. Nije jasno je li riječ o istom konvoju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više