Varaždinski župan i mladić od kojega je dobio čašom po glavi ispitani u policiji

Foto: Marko Jurinec/Pixsell

"RAZGOVORI s oba sudionika su obavljeni. Utvrđuje se status u kojemu su sudjelovali u događaju", rekli su Indexu iz varaždinske policije nakon što smo doznali da je varaždinski župan Anđelko Stričak noćas sudjelovao u remećenju javnog reda i mira u kafiću u centru Varaždina.

Na pitanje je li mladić koji je Stričaka udario čašom u glavu uhićen iz policije nam kažu da nema uhićenih dok traje kriminalističko istraživanje.

Kako doznajemo, postoje videosnimke događaja te ih također pregledava policija pa se očekuje kako će uskoro utvrditi što se točno dogodilo.

"U događaju su sudjelovali dvojica muškaraca od 49 i 24 godine. Jedna osoba je ozlijeđena. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti", kazali su ranije iz policije.

Županija: Nepoznata osoba fizički napala župana

"Nepoznata osoba je sinoć u ugostiteljskom objektu u Varaždinu prišla županu Anđelku Stričaku te ga fizički napala. Župan Stričak je zadobio lakše ozljede i zatražio je liječničku pomoć te se osjeća dobro. Na mjesto događaja izašli su i službenici PU varaždinske, koji utvrđuju sve okolnosti događaja", Indexu su rekli ranije iz Varaždinske županije.

Svjedoci: Svi su bili pijani, bilo je puno krvi

Svjedoci događaja kažu da su svi sudionici bili pijani te da je krvi bilo na sve strane nakon što je Stričak dobio čašom u glavu.

U više poruka koje smo dobili stoji da je on bio u vidljivo pripitom stanju, no to će sve, naravno, utvrditi policija.

"Svi su tamo bili pijani, pa i on", govore svjedoci koji su htjeli ostati anonimni i koji kažu da je Stričak vrijeđao okupljene.

Pročitajte više