Vatrogasci poslali apel građanima

IZ HRVATSKE vatrogasne zajednice su pozvali građane na odgovorno ponašanje jer je i nadalje vrlo visok indeks opasnosti od izbijanja požara te su izvijestili da je i dalje aktivan požar otvorenog prostora koji se s područja Tulove Grede - Lovinac proširio na područje Zadarske županije.

Požarom su zahvaćeni nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom dana i noći 7. kolovoza na dežurstvu su bile i  snage iz Ličko-senjske i Zadarske županije, JVP Gospić, DVD-a Jasenice i Obrovac, a zadarska Interventna postrojba se tijekom dana vratila u bazu.

Požar otvorenog prostora na području Blišana ugašen je u 22:30. Požarom su bili zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 3 hektara.

U Šibensko-kninskoj županiji vatrogasci su 6. kolovoza u 21:34 zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ervenika, Radučića. Požarom su bili zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 36 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz IVP-a Šibenik, JVP-a Knin te DVD-a: Ervenik, Knin, Promina, Dubravice i Sveti Juraj Kistanje. Požar je lokaliziran 7. kolovoza u 16:37, a ugašen u 18:48.

Požar iz Crne Gore ponovo prešao na područje RH

Dana 3. kolovoza tijekom jutarnjih sati požar iz Crne Gore prešao je na područje Republike Hrvatske kod mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na teško pristupačnom terenu. Tijekom dana 7. kolovoza jedan krak požara iz Crne Gore ponovo je prešao na područje RH te su požar gasila dva kanadera i sanirali dio požarišta na području Hrvatske, ali drugi krak požara, koji je u Crnoj Gori, još je aktivan.

Tijekom noći na požarištu dežurstvo vatrogasaca iz JVP-a Konavle.

Tijekom dana i noći 7./8. kolovoza požar iznad Zatona, kod mjesta Ljubač, obilazili su vatrogasci JVP-a Dubrovački vatrogasci. Požarom su bili zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha. Požar je ugašen.

Dana 7. kolovoza u 23:57 JVP Dubrovački vatrogasci primio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Šumet-Brgat. Požarom su bili zahvaćeni nisko raslinje, makija i šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 41 vatrogasac s 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Dubrovački vatrogasci, DVD-a Župa Dubrovačka i IVP-a Dubrovnik.

Požar je lokaliziran 7. kolovoza u 2:45, a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više