Vatrogasci u Gospiću spriječili da vjetar digne krov na zgradi kina

Foto: Google Street View

JAVNA vatrogasna postrojba (JVP) Gospić danas je tijekom nevremena intervenirala na krovu Kina Korzo i spriječila veću štetu i moguću nesreću, doznaje Hina u Vatrogasnom zapovjedništvu Ličko-senjske županije, a uspješnost intervencije su omogućile i komunalne tvrtke i policija.

Zapovjednik JVP-a Marko Popović rekao je Hini kako su građani u zgradi nasuprot Kina vidjeli u 14:45 da je od vjetra načet dio krova te su unatoč vjetru krenuli u akciju da bi "pravovremenim učvršćivanjem dijela krova spriječili njegovo cijelo odizanje, u čemu su i uspjeli".

Kada je uočeno da je bura digla dio krova te da bi mogla dići cijeli krov, vatrogasci su u suradnji s komunalnim tvrtkama, uz pomoć košare za rad na visini, pričvrstili načeto mjesto i spriječili da novi naleti vjetra dignu krov te nastane i puno veća opasnost za građane i imovinu.

Vjetar odigao snjegobran

Zbog sigurnosti prolaznika skinut je i snjegobran, koji je vjetar također odigao, pa je visio. To je sanirano samo privremeno, rekao je Popović, ali tako je sigurnije za prolaznike, tim prije što je vjetar nastavio puhati i nakon radova.

Intervencija je trajala do skoro 17 sati te je u središtu Gospića policija održavala posebnu regulaciju prometa da bi se radovi izvodili što je moguće mirnije i sigurnije, pogotovo zbog nevremena koje ih je pratilo cijelo vrijeme, oko tri sata.

Pročitajte više

 

Pročitajte više