Veliki muftija: Islamska zajednica ima odličan status u Hrvatskoj

Foto: Hina

VELIKI muftija Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Husein ef. Kavazović izrazio je zadovoljstvo kvalitetnim statusom islamske zajednice u Hrvatskoj u razgovorima s premijerom Andrejem Plenkovićem, priopćeno je iz vlade.

Plenković je danas u Banskim dvorima primio Huseina ef. Kavazovića, a razmijenjena su mišljenja o položaju i djelovanju islamske zajednice u Hrvatskoj, kao i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Veliki muftija naglasio je svoje veliko zadovoljstvo kvalitetnim statusom islamske zajednice u Hrvatskoj, za koju je ocijenio da u Europi uživa najviša prava i da je odlično integrirana u Hrvatskoj.

Muftija: Hrvatska je za BiH zemlja od najveće važnosti

Istaknuo je i da je za Bosnu i Hercegovinu Hrvatska zemlja od najveće važnosti te se zauzeo za što bolju suradnju i nastavak pomoći Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu.

Plenković je naglasio važnost pronalaska zadovoljavajućih rješenja glede izbornog zakona kako bi se Hrvatima u BiH osigurala njihova demokratska prava te legitimna i pravična politička zastupljenost u institucijama Bosne i Hercegovine na svim razinama, u duhu Daytonsko-pariškog sporazuma, što je ključno za njenu stabilnost i napredak.

Ponovio je punu podršku Hrvatske europskoj integraciji BiH i spremnost na produbljivanje bilateralne suradnje uz puno poštovanje ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Konstatirano je da su jačanje dijaloga Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini i produbljivanje njihove suradnje te izgradnja partnerskih odnosa od najveće važnosti za boljitak Bosne i Hercegovine, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više