VIDEO Albanci skupim autima blokirali promet u centru Londona. Farage: Bože, pomozi

MNOŠTVO Albanaca je sinoć izišlo na ulice Londona kako bi proslavilo Dan nezavisnosti svoje zemlje. Na brojnim snimkama iz centra Londona se vide muškarci i žene u skupocjenim automobilima koji mašu albanskim zastavama dok policajci od njih zahtijevaju da prekinu zaustavljati promet.

Među brojnim skupocjenima automobilima bili su i ljubičasti Lamborghini Huracan te Mercedes G-klase, koji koštaju između 120.000 i 160.000 funti. Dok su vozači palili gume, mlade žene su plesale po ulicama u tradicionalnim haljinama.

"Policiji je dojavljeno da se velika grupa vozila okuplja na određenim cestama. Naši pripadnici su odmah izašli na teren kako bi maksimalno umanjili mogućnost ometanja prometa", naveli su u priopćenju iz policije. Dodali su da je tijekom policijskog postupanja privedena jedna osoba. 

Dok su muškarci u automobilima trubili i driftali, djevojke u narodnim nošnjama su izvodile tradicionalne narodne plesove, a bacale su se i petarde. Snimke i fotografije koje su se proširile društvenim mrežama su izazvale burnu reakciju ostalih stanovnika Londona, piše Daily Mail.

Neki stanovnici bijesni

"Albanci u Londonu koji su slavili svoj Dan neovisnosti sebično su blokirali Strand i Trafalgar Square dok su ljudi izlazili iz kina u 22 sata", bijesno je reagirao jedan korisnik na Twitteru. "Jedan od razloga zašto mi je jučer trebalo puno vremena da dođem kući", dodao je drugi korisnik.

Svoj komentar je dao i Nigel Farage, britanski političar i jedan od najpoznatijih zagovornika Brexita. "Ovo je bilo sinoć u Londonu. Bože, pomozi nam", napisao je Farage na svom Twitteru. Inače, podaci o prelascima La Manchea u malim čamcima u prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da se u više od trećine slučajeva radilo o Albancima. 
 

 

Pročitajte više