VIDEO Otišli smo u Svetu Nedelju i pitali ljude što misle o Rimcu

Foto: Index, Rimac Automobili

INDEXOVI reporteri u Svetoj Nedelji napravili su anketu među građanima. Tema je bio Mate Rimac koji je tamo stacioniran, a sad nešto dalje, u Kerestincu, počinje s gradnjom ogromnog kampusa. Niže smo izdvojili neke odgovore na pitanja, a sva pitanja i odgovore pogledajte u videu.

Što mislite o ideji Mate Rimca i gradnji kampusa?

"Jako dobro", rekla je jedna građanka. "Fantastično za Svetu Nedelju, to je to što Hrvatska treba", rekla je druga koja je dodala da je i sama poduzetnica te da zna da nije lako poslovati u Hrvatskoj.

"Sjajna prilika, ne samo za Svetu Nedelju nego za cijelu Hrvatsku", sljedeći je komentar.

"Neka se radi, neka se zapošljavaju ljudi. Čim više radnih mjesta svima će nam biti bolje", govore građani Svete Nedelje.

"Kampus izgleda kao iz snova"

Naša reporterka pokazala im je i slike Rimčevog budućeg kampusa.

"Izgleda kao iz snova. Već sam vidio da su počeli uređivati okoliš i kopati... To je to, tako se to radi", rekao je jedan građanin.

Što misle o Rimcu i njegovom radu?

Na pitanje što misle o Rimcu i njegovom radu, građani Svete Nedelje dali su sljedeće komentare:

"Svi propadaju, jedini on ide naprijed"

"Sve dobro."

"Neobično sam sretan da je taj mladi čovjek ostao u Hrvatskoj jer nije lako tu biti poduzetnik."

"Jako napreduje, to je za svaku pohvalu."

"Sreo sam ga, čovjek je tako jednostavan, kao da nema ništa, a ima sve".

Jedna je građanka izrazila sumnju da će njegov kampus biti gotovo do 2023. kako je najavljeno.

Predstavili impresivan projekt

Podsjetimo, iz Rimac Automobila početkom tjedna su otkrili kako krajem godine kreću u izgradnju kampusa na području Kerestinca. Nova lokacija nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Otvoren za javnost

Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gdje su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost i interakcija posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna i dobrodošla.

U Kampusu će biti igraonica, teretana, livada sa životinjama

U Kampusu su planirani igraonica, teretana i sportski centar, restoran, pa čak i vrtić uz koji je i livada s domaćim životinjama. U skladu s orijentacijom na održivost, predviđena je i proizvodnja organske hrane na licu mjesta, kao i obilje zelenila za uživanje i zaposlenika i posjetitelja. Udovoljavajući želji tvrtke za višenamjenskim i prilagodljivim prostorima, na lokaciji će se nalaziti i gledalište, konferencijska dvorana i prostorije za edukaciju.

Tamo će raditi više od 2500 zaposlenika

Dugoročno gledano, nova će lokacija primiti više od 2500 zaposlenika, što premašuje sadašnji broj zaposlenih za više od 100%. Stoga je lokacija podijeljena na dva različita područja. Prva je zgrada sjedišta kompanije, gdje će se nalaziti glavne funkcije, upravljanje te istraživanje i razvoj, kao i uredi Greypa, tvrtke za proizvodnju električnih bicikala, koju je također osnovao Mate Rimac.

Pročitajte više