VIDEO Biden opsovao novinara Fox Newsa

Screenshot: Twitter

AMERIČKI predsjednik Joe Biden uhvaćen je kako na jednom događanju u Bijeloj kući psuje novinara Fox Newsa nakon što mu je ovaj postavio pitanje o utjecaju rasta inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

Izlazeći sa sastanka Bidenova Konkurencijskoga vijeća, Foxov dopisnik iz Bijele kuće Peter Doocy doviknuo je može li postaviti pitanje u vezi s inflacijom i je li to politička odgovornost. "To je velika prednost, više inflacije", sarkastično je odgovorio Biden, vjerojatno nesvjestan da mu je mikrofon još uvijek uključen. "Koji glupi kučkin sin", dodao je.

 

Američke potrošačke cijene u prosincu su značajno porasle, zabilježivši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri desetljeća. Ni sat vremena nakon incidenta Biden je Doocyja navodno nazvao na mobitel i objasnio mu kako "ono nije bilo ništa osobno".

Trump je bio poznat po verbalnim napadima na novinare

Biden je prije godinu dana prisegnuo uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom, i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.

"Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili s nepoštovanjem i omalovažavanjem, obećavam vam da ćete istoga časa dobiti otkaz, bez ikakvih ako, i ili ali", kazao je Biden suradnicima prilikom virtualne ceremonije prisege. "Svatko ima pravo na poštovanje i dostojanstvo", dodao je tom prilikom.

Bidenov prethodnik, republikanac Donald Trump, bio je poznat po verbalnim napadima na novinare. Doocy dugo prati Bidena i često mu postavlja skeptična i kritička pitanja. Konzervativno naklonjeni Fox News kritički se odnosi prema Bidenu i demokratima.

Pročitajte više