VIDEO Boeingov avion počeo gorjeti, otkazao mu motor. Morao je prisilno sletjeti

Screenshot: X

Putnički zrakoplov sigurno je sletio u zračnu luku na Novom Zelandu nakon što je izbio požar i otkazao jedan od motora, objavila je nacionalna vatrogasna služba, prenosi Associated Press.

Zrakoplov Boeing 737-800 tvrtke Virgin Australia letio je za Melbourne u Australiji, ali je u konačnici sletio u novozelandski grad Invercargill. Incident je možda posljedica "sudara s pticama", kazao je Stuart Aggs, glavni operativni časnik zrakoplovne kompanije. 

Posljedice sudara s pticama variraju u težini ovisno o veličini ptica, reakciji pilota i tome koji se dio zrakoplova sudario. Plamen na zrakoplovu viđen je nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Queenstown. 

Nema više informacija o tome što se dogodilo u vrijeme incidenta, poručila je Catherine Nind, glasnogovornica zračne luke. Nitko nije ozlijeđen u incidentu. U avionu je bilo 67 putnika i šest članova posade. Aggs je najavio kako će putnici preko noći biti smješteni u Invercargillu te da će biti organizirani novi letovi. 

Niz problema s Boeingom

Ovo je samo posljednji u nizu incidenata u koji su bili uključeni zrakoplovi Boeinga. Jučer se saznalo za slučaj od 11. travnja, kad je Boeing 737 Max 8 Southwest Airlinesa počeo naglo propadati, zaustavivši propadanje na oko 120 metara iznad Tihog oceana. 

Prošlog tjedna je objavljeno da je tijekom svibnja drugi Boeing 737 Max pretrpio štetu nakon što je doživio nizozemski okret. Nizozemski okret označava situaciju u kojoj se zrakoplov ljulja od vrha jednog krila do vrha drugog krila. Naziv je uveden jer zrakoplov u zraku oponaša kretanje nizozemskog klizača na ledu. 

U siječnju je američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) naredila da gotovo 200 Boeinga 737 Max 9 prestane letjeti nakon što je komad trupa otpao usred leta. Zrakoplovi su vraćeni u upotrebu nakon što su prošli opsežnu inspekciju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.