KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

VIDEO Božinović najavio strože kontrole, nabrojao gdje će ići policija i inspektori

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

MINISTAR unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović danas je na sjednici vlade zbog ubrzanog širenja koronavirusa najavio strože kontrole poštivanja mjera.

Božinović: Ljudi se opuštaju, idemo u pojačane nadzore

"Ovaj porast broja zaraženih i umrlih u zadnje vrijeme između ostalog sugerira i trend opuštanja u društvu u smislu nedovoljnog pridržavanja propisanih epidemioloških mjera. Stoga će se inzistirati na pojačanim nadzorima njihovog poštivanja, pogotovo onih mjera koje su već na snazi", rekao je Božinović.

"Održan je sastanak inspektora civilne zaštite s inspektorima Državnog inspektorata i s policijom 26. listopada, gdje je dogovorena operativna provedba pojačanih nadzora na način da će policija obavljati pojačani nadzor osoba u javnom prometu i ugostiteljskim objektima, posebno nadzor rada ugostiteljskih objekata poslije redovnog radnog vremena, ali i nadzor provedbe mjera na javnim okupljanjima", dodao je.

"Državnom inspektoratu fokus će biti na nadzorima također ugostiteljskih objekata, ali i trgovačkih centara, dok će ravnateljstvo civilne zaštite pojačano nadzirati pravne osobe u ugostiteljskim objektima i u trgovačkim centrima, ali i okupljanja poput svadbi i drugih javnih okupljanja", rekao je potpredsjednik vlade i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite.

 

"Posebnu pozornost ćemo posvetiti sprječavanju ilegalnih okupljanja"

"Na temelju prikupljenih saznanja i evidencija, posebna će se pozornost posvetiti organiziranju zajedničkih akcija u pogledu preveniranja i sprječavanja ilegalnih okupljanja, odnosno prema pravnim osobama koje opetovano krše odluke Stožera. Što se tiče opreme, ona se kontinuirano nabavlja te je stanje sa zaštitnom opremom zadovoljavajuće", rekao je Božinović.

Pročitajte više