VIDEO Burno u Zadru: Vijećnica blokirala ulaz u gradsku upravu, došlo do naguravanja

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

VIJEĆNICI SDP-a i Akcije mladih su ovog puta izvisili sa sjednice Gradskog vijeća jer u zgradu gradske uprave nisu mogli ući zato što je na ulaz uprave stala vijećnica Marjana Botić iz Akcije mladih koja se nije željela pomaknuti s ulaznih vrata.

"Ja ovako branim zakone RH, branim Ustav, branim ono što moram braniti", rekla je.

Nedugo potom došlo je do naguravanja sa zaštitarom iz Gradskog vijeća. Stigla je i policija.

Vučetić: Medicinske probleme rješava medicina

Daniel Radeta (SDP) je u jednom trenutku zbog onemogućavanja ulaza pozvao i policiju, a u gradsku upravu je stigao jedan službenik koji će o ovom događaju napraviti zapisnik. No Botić s ulaza nije uspio maknuti. 

Botić je policajcu koji je stigao na poziv rekla da "su nju građani izabrali na legalnim izborima". Šef Gradskog vijeća Zadra Marko Vučetić pozvao je okupljene ispred Vijećnice koji su prosvjedovali da "se cijepe te da medicinske probleme rješava medicina".

 

Preostali vijećnici su bili pozvani da u zgradu uprave uđu na stražnji ulaz, no tu su mogućnost odbili jer žele ući na glavna vrata, a "ne preko prozora i sporednih ulaza".  

U jednom je trenutku Botić na silu htjela ući, no zaštitar ju je uhvatio za ruku i malo jače odgurnuo na što je Botić viknula, a žene "Slobodnih ljudi Zadra" vriskom reagirale.

"Ne možete ženu tako gurati! Što je vama?! Sramite se! Maknite se s vrata", moglo se čuti iz gomile. 

Zaštitar SDP-ovcu: Takve kao što si ti jedem za marendu

Zaštitar je u tom trenutku rekao Anti Rubeši da takve kao što je on "jede za marendu", na što je nastala još veća vika i galama. 

Samo par sekundi kasnije stigao je policijski službenik koji je smirio strasti, legitimirao gradske vijećnike, a Rubeša je istaknuo kako se on boji za svoj život zbog zaštitareve "prijetnje".

"Prema zakonu koji je donesen, svaka javna ustanova dobila je zadatak da ga provodi, tako da zaštitar kojeg je angažirao Grad Zadar, po zakonu o privatnoj zaštiti može upotrijebiti sredstva prisile", pojasnio je policajac, dok je Rubeša inzistirao na tome kako se on boji i želi da ga se zaštiti.  

Pročitajte više

 

Pročitajte više