VIDEO Čovjek koji je našao tijelo u Dunavu: Na tenisici je slovo V kao i na Periševoj

Screenshot: Telegraf

KAPETAN broda Milovan Zelenović, koji je jutros pronašao tijelo mladića u Dunavu u Beogradu kod Ade Huje, za koje se sumnja da je nestali Splićanin Matej Periš, ispričao je što se točno dogodilo.

"Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno"

"Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko devet sati, u pola deset je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pokraj provjerio je na internetu i vidio da je mladić isto odjeven kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu tenisicu i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut tijelom prema dolje", kazao je Zelenović u razgovoru za Telegraf.

"Mladić na sebi ima traperice, jednu tenisicu na kojoj je slovo V, koje imaju tenisice Mateja Periša. Kad sam našao tijelo, djelovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga tenisica nađena je na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio velik, vjetar je puhao pa je ovdje donio tijelo. Ja sam zvao policiju u 9:10. Dao sam izjavu u policiji", dodao je Zelenović.

 

Video: Blic.rs

Nenad Periš: Jako mi je teško, ali moram se suočiti s istinom

Oglasio se i Matejev otac Nenad.

"Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći pronađeni mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću u Beograd", kazao je Nenad Periš.

Pročitajte više