Djevojka (17) s Floride preživjela napad morskog psa, morat će joj amputirati nogu

Screenshot: CNN

ADDISON BETHEA (17) je u moru kod Keaton Beacha u američkoj saveznoj državi Floridi skupljala školjke kad ju je napao morski pas, prenosi CNN. "Nisam znala što uraditi, ali sam znala da morskog psa trebaš udariti u nos kako bi se skinuo s tebe. Međutim, nisam ga stigla udariti u nos te me ugrizao za ruku", rekla je Addison. 

Nakon toga je počela zvati u pomoć, a njezino vikanje čuo je njezin brat Rhett Willingham, koji je inače vatrogasac i medicinski tehničar koji radi u hitnoj službi. "Čuo sam je kako viče. Nisam je vidio, a zatim je počela izlaziti iz vode te sam vidio morskog psa i puno krvi nakon čega sam došao do nje i s nje skinuo morskog psa", rekao je Rhett. 

Morat će joj amputirati nogu 

Nakon što je svladao morskog psa, zaustavio joj je krvarenje i odnio je na kopno. Traumatološki tim lokalne bolnice stabilizirao ju je, a kirurg je izveo hitnu operaciju s ciljem ponovnog uspostavljanja protoka krvi u njezinoj nozi.

Unatoč naporima liječnika, sutra će joj morati amputirati nogu iznad koljena. "To će na kraju biti puno lakše. Uzbuđena sam zbog toga, da budem iskrena. Umorna sam od sjedenja u krevetu", rekla je Addison okružena plišanim morskim psima. "Svi koji me poznaju znaju da u svemu pronalazim humor, volim plišane morske pse. Samo olakšavam situaciju", rekla je za CNN

Pročitajte više

 

Pročitajte više