VIDEO Dodik pjevao u stožeru, uvjeren da je pobijedio: "Surađivat ću s Putinom"

HELENA Trivić proglasila je u ponoć svoju pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske, što bi, bude li potvrđeno, bilo veliko iznenađenje jer bi značilo poraz Milorada Dodika, koji krajnje oprezno tvrdi kako se to nije dogodilo.

"Potpuno sam uvjerena u pobjedu. Razlika je na ovom postotku glasova nedostižna", kazala je Trivić u izbornom stožeru Partije demokratskog progresa (PDP) u Banjoj Luci ustvrdivši kako je definitivno pobijedila Dodika.

U PDP-u su na temelju rezultata nakon prebrojanih 72.3 posto ili 468 tisuća glasova utvrdili kako je Trivić dobila 236 tisuća glasova ili 51.2 posto, dok je Dodik dobio 225 tisuća glasova ili 48.7 posto. Iako je još oko još 170 tisuća glasova preostalo za brojanje, zaključili su kako je prednost Trivić takva da je Dodik više ne može prestići. 

Dodik: Surađivat ćemo s Moskvom, Mađarskom...

Dodik je rekao kako je SNSD postigao "maksimalni rezultat". Bio je ipak oprezan kazavši da je u ovom trenutku on u značajnoj prednosti nad Trivić te da nema razloga za sumnju u konačni ishod.

 

"Prebrojano je 523.326 glasova, a od toga sam ja dobio 274.987, a moja konkurencija 246.425 glasova. Ovo nas uvjerava da ovakav rezultat i ovakav trend kaže da sam ja pobijedio na izborima", rekao je Dodik.

"Ovi izbori su pokazali demokratsku svijest. Ponosan sam što sam bio kandidat i što sam sad potvrđeni predsjednik. Surađivat ćemo s našim važnim partnerima kao što su Srbija, Rusija, Mađarska...", poručio je Dodik.

Dodik je u izbornom stožeru slavio s folk pjevačem Acom Lukasom. Dodik je u jednom trenutku uzeo mikrofon i pjevao "Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine".

 

Pročitajte više