Državna tajnica: Obitelj je u Centru bila 2018., nije bilo prijava za nasilje

Foto: Index

HARALD KOPITZ, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas u naselju Mlinovi svoje troje djece. Ugušio je blizance u dobi od sedam i sina u dobi od četiri godine. Nakon toga je objavio poruku na Facebooku, a potom se pokušao ubiti trovanjem.

> RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE OVDJE

Policiju je o mogućem pokušaju samoubojstva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na Facebooku. Kada je policija stigla na mjesto zločina, pronašla je Kopitza i troje mrtve djece.

Kopitz je odmah prebačen u KBC Sestre milosrdnice, gdje su mu se liječnici borili za život. Sada je stabilno. Prijeti mu 50 godina zatvora.

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić sazvala je presicu o ubojstvu.

>> PRESICU STE MOGLI PRATITI UŽIVO NA INDEXU

 

Na početku je dala izjavu.

"Zgranuti smo. Potpuno je neshvatljivo ovo što se dogodilo. Situacija je prestrašna. Izražavam najiskreniju sućut, prvenstveno majci, ali i cijeloj obitelji", rekla je.

"Obitelj je 2018. bila u Centru za socijalnu skrb tijekom savjetovanja. Obitelj se razvodila. Roditelji su došli zajednički, imali su sporazum o zajedničkoj skrbi i nakon toga nije bilo postupanja. Centar nije imao niti jednu prijavu, kako pojedinaca, majke ili bilo kojih drugih tijela koji bi ukazivali na nasilje", rekla je državna tajnica.

Pozvala je sve da uvijek prijave nasilje ako imaju informacije.

Pročitajte više