VIDEO Giljanović se potukao na Hvaru, hvalio se na TikToku. Sud ga pustio na slobodu

Screenshot: TikTok

NAKON što je pet godina proveo u zatvoru zbog pokušaja ubojstva, član splitske krim-scene Ivan Giljanović se u ponedjeljak potukao na Hvaru. S njim je bio i Kristijan Golubović, poznati lik sa srpske kriminalne scene i sudionik reality showova.

Danas je splitska policija objavila da je jučer započela istraživanje na temelju snimke tučnjave koja je bila objavljena na TikToku, ali je kasnije uklonjena. Policija je danas objavila da je utvrdila identitet sudionika, ali u priopćenju nije navela njihova imena.

Iz policijskog priopćenja proizlazi da su se oko 11:55 u Hvaru sukobili 43-godišnji Giljanović i 37-godišnji muškarac. Giljanović je verbalno napao 37-godišnjaka te mu je 37-godišnjak neprimjereno uzvratio, nakon čega su se fizički sukobili, udarajući se šakama po tijelu.

"Utvrđeno je da su na naprijed opisani način ostvarili obilježje prekršaja iz  čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", piše u priopćenju. 

U stanu imao ilegalni revolver

Giljanović i Golubović su nakon tučnjave objavili snimku na TikToku na kojoj se vidi da plove na jahti. 

@profesorgiljoelpatron #fyp #giljo #profesor #elpatron #prgavafamilija❤️💙💪🏻 #balkantiktok #idemonanajjace #hvarcroatia @Kristijan Golubovic official ♬ original sound - profesorgiljoelpatron

"Malo, znači uvijek je akcija. Malo jedemo, malo udaramo. Srića pa nisam ima utoku. Ostavija sam je doma. Da sam ima, bija bi ga izbušija, ozbiljno ti govorim", rekao je Giljanović na snimci.

To je bilo dovoljno da policija dobije dozvolu za pretragu Giljanovićevog stana na trogirskom području. Pronađeni su ilegalni revolver te tri komada streljiva. Utvrđeno je da je ostvario obilježja dva prekršaja iz čl. 11 i čl. 30 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina.

Policija tražila zatvor, sud odbio

"U optužnom prijedlogu za 43-godišnjaka predložili smo sudu da se izrekne maksimalna kazna zatvora u trajanju od 30 dana zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 60 dana zatvora zbog prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja", piše policija.

Policija je također, s obzirom na raniju prekršajnu i kaznenu prijavljivanost i okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega, od suda tražila da se odredi zadržavanje te da se 37-godišnjaka kazni novčanom kaznom.

Obojica su danas uz optužni prijedlog odvedena na sud. Sud nije, unatoč zahtjevu policije, odredio zadržavanje, a predmet je stavljen u redovni postupak.

Podsjetimo, Giljanović je prošle godine pušten iz zatvora. U prosincu 2019. godine je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca, što mu, naravno, nije prvo kazneno djelo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.