VIDEO Izbio požar u skladištu plina u Rusiji. Plamen se dizao visoko u zrak

Screenshot: X

Danas je izbio velik požar u skladištu plina nedaleko od ruskog grada Saratova, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. Roman Busargin, guverner Saratovske oblasti, priopćio je kako  "prva izvješća pokazuju da je došlo do pada tlaka na plinovodu zbog nenormalne vrućine, što je uzrokovalo izbijanje požara".

Regionalni ured Ministarstva za izvanredne situacije istaknuo je kako u požaru nitko nije ozlijeđen. "U 16 sati po lokalnom vremenu dobili smo poruku da se zapalio plinovod. Po dolasku prve vatrogasne jedinice buktinja je bila visoka pet metara", naveli su. 

 

Požar lokaliziran

Busargin je naknadno izvijestio da je požar lokaliziran. "U ovom trenutku požar je lokaliziran. U tijeku je izgaranje zaostalog plina iz cjevovoda, nakon čega će požar biti ugašen. U otklanjanje nesreće uključene su sve hitne službe", napisao je na svom Telegram kanalu. 

Neovisni ruski medij Meduza, pozivajući se na Telegram kanale, objavio je kako je plamen bio vidljiv u mjestima koja su kilometrima udaljena od lokacije požarišta. Citirali su i lokalne stanovnike koji tvrde kako su se plameni jezici uzdizali oko 50 metara u zrak. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.