VIDEO Jandroković potjerao Vidović Krišto iz sabora: "To je provokacija"

NEZAVISNA zastupnica Karolina Vidović Krišto je na početku saborske sjednice u srijedu predložila odavanje počasti ubijenoj djeci u Domovinskom ratu, no predsjednik sabora to nije dopustio, tumačeći da takve stvari treba unaprijed dogovoriti, a zbog kršenja Poslovnika Jandroković ju je i potjerao iz sabornice. 

"Nećemo tako, sjednite. Ovo je zlouporaba, izvolite sjesti…", upozoravao je Jandroković Vidović Krišto koja je odbijala prestati pričati, nakon čega joj je dodijelio tri opomene i mjeru udaljenja sa sjednice.

"To je provokacija kojom je mene i sve ostale dovesti u neugodnu situaciju"

 

Jandroković je rekao kako je dogovoreno da se izražavanja počasti ili sućuti unaprijed usuglase s predsjedavajućim i onda bi se to moglo i učiniti.

"To sam učinio zato što smatram da se radi o zlouporabi koja, po mojem mišljenju, nije primjerena jer se radi o vrlo osjetljivoj temi i kolegica Krišto me dovela u vrlo neugodnu situaciju", pojasnio je Jandroković izrečenu mjeru.

"Odati počast ubijenoj djeci je nešto što zaslužuje da se radi i to trebamo činiti, ne samo djeci nego svima koji su ubijeni, civilnim žrtvama i hrvatskim braniteljima, no ono što je učinila smatram krajnje neprimjerenim, provokacijom kojom je željela mene i sve ostale dovesti u neugodnu situaciju", istaknuo je Jandroković.

Pročitajte više