VIDEO Đerek pobijedila Puljka na sudu pa dala otkaz. "On i Ivošević su slabići"

Foto: Zvonimir Barisin, Miroslav Lelas/PIXSELL

Bivša pročelnica za gradsku imovinu u Splitu, odjela kojeg više nema, protokolarno je dala otkaz u Banovini. Maja Đerek na taj se potez odlučila nakon rješenja Službeničkog suda, koji nije prihvatio prijedlog otkaza zbog četiri teže povrede službene dužnosti, što je tražio gradonačelnik Ivica Puljak, ali je odgovorna za jednu - odavanje identiteta korisnika gradskog stana, za što bi bila novčano kažnjena, piše Dalmatinski portal.

"Ne mislim primati plaću da bih pokorno sjedila i gledala kako HDZ-ova hobotnica i dalje uništava i mešetari gradom. Na radnom mjestu koje su mi ukinuli imala sam zakonsku mogućnost nešto mijenjati, što i jesam. Bilo mi je važno nakon svega obraniti se od HDZ-ovog Službeničkog suda što sam i uspjela. Ponosna sam što su mi zabranili da kažem tko koristi gradsku imovinu, a to njima i Puljku služi na čast.

 

Gradski stanovi se dobivaju putem liste prvenstva i ti su podaci javno objavljeni. HDZ i njegov Službenički sud nam je ovim htio poručiti da sve treba i dalje ostati u tami, da se ne smije znati tko koristi gradsku imovinu, a ono što je najbizarnije da Puljak koji likuje radi toga me doveo - da napravim registar imovine. Sve što je tvrdio je palo u vodu, pokazao se kao slijepi hranitelj HDZ-ovih ideja i nastavlja hraniti tu hobotnicu. Za Puljkovu štetu moraju plaćati građani, a ja s ljudima koji hrane HDZ-ovu hobotnicu u Splitu ne želim više imati nikakve veze", rekla je Đerek na konferenciji za medije.

"Puljak i Ivošević su politički slabići i kukavice"

Đerek je poručila da time ne prestaje njezina bitka. 

"I dalje ću progovarati o nezakonitostima, a najviše o financijskoj koja uništava ovaj grad i građane i koja se nastavlja događati. Radit ću onako kako sam i do sada, kao što sam od prvog puta otkad sam izašla u javnost u Državnim nekretninama progovarala o zlouporabi imovine i kako se pojedinci koriste kao svojim novčanikom.

Uvjerena sam da je sve nastalo kada sam takla u novčanik pojedinaca, u njihove financijske interese. Puljak i Ivošević su se također njima poslužili, odnosno, prate ih. Politički su slabići i kukavice koji ne znaju drukčije", kazala je Đerek na presici, prenosi Dalmatinski portal.

Puljak: Poštovat ćemo odluku suda

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak komentirao je da je to jedina službenica, koliko zna, u dugom nizu godina koja je od suda dobila rješenje o težoj povredi službeničke dužnosti. 

"Sud je umjesto našeg prijedloga da se udalji s posla preinačio kaznu u novčanu i odlučio da se vrati na posao. Mi ćemo poštovati odluku suda", kratko je rekao Puljak.

Gradonačelnik Puljak je Maji Đerek uručio otkaz u srpnju 2023. smatrajući da je prekoračila ovlasti, odbila izvršiti zadaću, otkrila podatke s određenim stupnjem tajnosti i nedoličnim ponašanjem naštetila ugledu službe.

Službenički sud sve je odbacio osim povrede ugleda službe, zaključivši da je otkrivanjem identiteta korisnika gradskog socijalnog stana medijima naštetila ugledu službe. Kažnjena je tako što će joj se tijekom šest mjeseci oduzimati 20 posto od plaće. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.