VIDEO Markićka izvadila mobitel i slikala novinarku čije joj se pitanje nije svidjelo

Foto: Index

ŠEFICA udruge U ime obitelji Željka Markić danas je pred zgradom Visokog upravnog suda likovala zbog presude tog suda kojom je poništena Tomaševića odluka da se ukine mjera roditelj odgojitelj.

Markić je odgovarala i na novinarska pitanja. No pitanje novinarke Al Jazzere o detaljima presude nije se svidjelo Markićki. 

"Oprosti, iz kojeg ste vi medija?" rekla je Markić.

Kad su se novinari pobunili na ovakvo njeno pitanje, rekla je: "Ne, ne, samo zanima mene. Čestitam vam, čestitam vam. Sud je rekao, ukinuo je odluku, rekao je da je protupravna, protuustavna i štetna. A vi ćete imati priliku s gradonačelnikom se boriti protiv odluke Upravnog suda, i mi ćemo se imati prilike boriti pa ćemo se zajedno boriti. Bitka je gotova, roditelji će nastaviti dobivati sredstva i mi se svi tome radujemo. Žao nam je što se i vi s nama ne radujete."

Uzela mobitel i slikala novinarku

No nije se zaustavila. 

Uzela je mobitel i uslikala novinarku Al Jazeere. 

 

"To vi mene fotografirate?" pitala je novinarka. 

"Zgodni ste mi", odgovara Markić uz smijeh. 

Ne čuje se sljedeća izmjena riječi između novinarke i Markićke, ali se čuje da Markićka govori "kvalitetni novinari", što bi valjda trebala biti ironična opaska na račun novinarke.

Javila se novinarka koju je Markićka slikala

Novinarka Al Jazeere Marina Barukčić Stričević o svemu se oglasila na Facebooku.

"Ovako vam Željka Markić arhivira nepodobne novinare. Fotografira novinara i dobro se raspita s kojeg je medija. Kaže mi da fotka nije za 'crnu listu', ona 'samo bilježi kvalitetne novinare'. Neka metode budu jasne i transparentne da nas jednog dana naše fotografije negdje ne iznenade. (For the record: jedva da sam joj postavila jedno pitanje. Citirala sam joj sutkinju, ali citat nije baš odgovarao njenom narativu.)", napisala je. 

 

 

 

Pročitajte više