VIDEO Masa na koncertu u Rusiji skandirala "je*eš rat", pogledajte snimku

Screenshot: YouTube

TIJEKOM koncerta više ženskih rock bendova u Sankt Peterburgu prošlog vikenda tisuće ljudi u publici u glas je uzvikivalo antiratne slogane. To je znak sve većeg nezadovoljstva javnosti zbog ruske invazije na Ukrajinu, piše Telegraph.

Snimka koncerta koju je objavio Telegraph pokazuje da je publika jednoglasno uzvikivala: "Jebeš rat!". Video je ujedno i prikaz nezadovoljstva ratom nakon što je Kremlj ugušio antiratne prosvjede u veljači, tjedan dana nakon početka invazije.

Članica grupe Kis Kis prethodno je na društvenim mrežama iskazala svoje protivljenje ratu te kritizirala Kremlj i rusku invaziju. Svako javno protivljenje onome što Rusija odbija nazvati invazijom može dovesti do kaznene prijave. 

Ruska tinejdžerica privedena jer je rekla da je Putin vrag

Ruska srednjoškolka Zuhra Albekova iz grada u regiji Dagestan je na maturalnoj zabavi govorila: "Ne ratu! Sloboda Ukrajini! Putin je vrag!", a video njezinog skandiranja pojavio se na internetu. Nekoliko sati nakon objave videa tinejdžericu su uhitili. 

Djevojčica i njezina majka bile su prisiljene da pred kamerom priznaju njezin zločin. Takve snimke se koriste za sramoćenje neistomišljenika u Rusiji. Srednjoškolka je morala reći da joj je žao zbog njezinog ispada, a majka je poručila da podržava Putina i specijalnu operaciju u Ukrajini.

Pročitajte više