VIDEO Tone mrtve ribe na plažama i u moru u Stobreču

VEĆE količine uginulih riba cipala isplivale su u blizini plaže u Stobreču, gdje je nakon dojave stigla ribarska inspekcija kako bi obavila očevid, a pretpostavlja se da je do pomora došlo zbog povišene temperature mora i nedostatka kisika.   

"Rano poslijepodne  dobili smo dojavu o uginulim ribama na površini mora blizu plaže u Stobreču te smo našim brodom na  to mjesto odvezli ribarske inspektore Ministarstva poljoprivrede i oni su obavili očevid", rekao je za Hinu Željko Kuštera, lučki kapetan Lučke kapetanije Split.

 

Video: Dalmacija Danas

Prema njegovim riječima, ribarski inspektori napravili su zapisnik o onomu što su vidjeli. Kuštera je rekao da je komunalnom redarstvu predloženo da pokupi uginule ribe.

Prema prvim neslužbenim informacijama, na pomor riba vjerojatno je utjecala povišena temperatura morske vode što uzrokuje nedostatak kisika.

Ministarstvo: Uzrok nije poznat

"Ribarski inspektor izašao je po prijavi službe 112 zajedno s djelatnicima Lučke kapetanije Split te utvrdio da se radi o oko par tona uginule ribe cipal zlatar (lat: Liza aurata) prosječne težine 25 -35 dkg koja je uginula od, za sada, nepoznatog uzroka.

S obzirom da je odbačena sumnja na uzrok uginuća kao posljedicu ilegalnog ribolova ili odbačenog ulova, uzet je uzorak koji će biti poslan na laboratorijsku analizu te su preko službe 112 o uginuću obaviještene nadležne komunalne službe", odgovorili su iz Ministarstva poljoprivrede za Dalmaciju Danas.

Pročitajte više

 

Pročitajte više