VIDEO Matić na prosvjedu protiv klečavaca: Dok sam živ, borit ću se protiv toga

Foto: Pixsell/Željko Hladika

NA DANAŠNJI prosvjed protiv klečavaca koji su na glavnom zagrebačkom trgu molili za "čednost u odijevanju" i da "muškarci budu autoriteti u obitelji" došao je i europarlamentarac Predrag Fred Matić. 

>> VIDEO Klečavci opet Zagrebu. Pred njih stali protuprosvjednici, došao i Fred Matić

"Žene su ravnopravne s muškarcima i muškarci su ravnopravni ženama. Ja ne znam kome to još nije jasno, ovima preko", rekao je Matić, aludirajući na klečavce, pa dodao: "Dok sam živ, dok sam u političkom životu, borit ću se za to da žene budu ravnopravne u našem društvu i da nikako ne budu drugotne. To je ponižavajuće za sav ljudski rod, možda i više za muškarce nego za žene, za one koji promoviraju takve ideje."

 

"Ja sam član Odbora za rodnu ravnopravnost i prava žena u Europskom parlamentu i borim se za ravnopravnost žena u društvu. Upravo ovi molitelji bi trebali znati da je jedan od prvih nauka Crkve da je Bog stvorio ljude da budu jednaki. Ovo što oni rade sigurno ne vodi tome. Promašili su temu", rekao je Matić.

"Pored tolikih žena koje se svakodnevno ubijaju i prebijaju, najveća briga u Hrvatskoj je kako se žene odijevaju i kako će biti drugotne", rekao je Matić.

Pročitajte više