VIDEO Medvedev citirao ruskog pjesnika: Poljacima je nametnuta lažna narodnost

Screenshot: Youtube

BIVŠI ruski predsjednik i trenutni zamjenik predsjednika ruskog vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev u sklopu projekta "Riječ klasika" na ruskoj državnoj televiziji pročitao je odlomak iz pisma ruskog pjesnika Fjodora Tjutčeva. Pismo iz 1844. godine bilo je upućeno uredniku Vseobščaje Gazete Gustavu Kolbu, a Tjutčev u njemu piše o pravim temeljima ruskih uspjeha i osvajanja. 

Medvedev je svoj nastup započeo pjesnikovim riječima da je "europski Zapad stoljećima sasvim domišljato vjerovao da osim njega nema i ne može biti druge Europe", prenosi ruska državna novinska agencija RIA novosti. 

"Čim to priznamo, sve je jasno, sve je objašnjeno. Prava osnova brzih uspjeha i nevjerojatne ekspanzije Rusije koja je zapanjila svijet postaje jasna. Počinjete shvaćati da su takozvana osvajanja i nasilje bili najprirodnija i najlegitimnija stvar koja je ikad učinjena u povijesti, samo se dogodilo ogromno ponovno okupljanje", nastavio je bivši ruski predsjednik. 

"Poljskoj je nametnuta lažna civilizacija i lažna narodnost"

"Također postaje jasno zašto su, jedna za drugom, sve neprirodne težnje, sile i institucije koje su se našle na njenom putu, suprotne velikom početku koji predstavlja, uništene jedna za drugom od strane Rusije. Zašto je, na primjer, Poljska morala propasti", dodao je. 

"Tu se, naravno, ne radi o izvornoj poljskoj narodnosti, ne daj Bože, nego o njoj nametnutoj lažnoj civilizaciji i lažnoj narodnosti", istaknuo je Medvedev. "Riječ klasika" je zajednički projekt ruskog ministarstva kulture i ruske državne televizije, a u sklopu njega su brojni predstavnici ruskog ministarstva vanjskih poslova, uključujući i Sergeja Lavrova, čitali djela autora poput Mihaila Bulgakova i Fjodora Dostojevskog. 

 

Pročitajte više