VIDEO Milanović o Frka-Petešiću: On je Zagrepčanin, ovo je kazneno djelo

Screenshot: N1

MILANOVIĆ je nakon današnje posjete Krašu dao izjavu novinarima koji su ga pitali gdje će se on prijaviti.

Evo što je rekao.

"U Senju je na groblju dosta mojih"

"Razmatrao sam Senj, tamo je na groblju dosta mojih, neki su i u moru, Glavice, Sinj, konjska ergela, mogu se i među konje prijavit. To je kazneno djelo s vrlo visokom svijesti o tom djelu", kaže Milanović.

"On ovdje prebiva glavom, bradom i lisnicom. Frka je Zagrepčanin i ovo što je napravio je nevjerojatno. Nije problem što je obnovljena zgrada, nego što mu je obnovljen stan. Čovjek parazitira na našoj, mojoj grbači, ja i dalje plaćam svoj stan, kredit za svoj stan. Zašto ja ne bih prišparao za svog sina koji studira u Nizozemskoj? Poslao sam ga za ambasadora na nagovor Vesne Pusić", komentirao je Milanović pa poručio novinarima:

"Nađite nekoga tko se okoristio tom nespretnom formulacijom, nađite Zagrepčanku ili Zagrepčana koji je u zadnjih 10 godina koristio državni stan. Nađite nekoga tko je koristio tu pogodnost i imao troškove manje nego svi mi glupi Zagrepčani. Ja sam uvjeren da ta osoba ne postoji, čak niti u Plenkovićevoj vladi... To je toliko nevjerojatno, kao da pitate da li trenutno nekoga drži u lancima i tuče ga, eto to mi je slična razina. Ne pada ti na pamet da bi netko mogao koristiti tako nešto."

 

Video: N1 Televizija

"To je kazneno djelo, i ne samo Frkino, i Plenković je u tome sudjelovao, ja sam morao odgovarati na njegova pitanja kako sam digao kredit. Zašto se ne bih ja odmarao u državnoj rezidenciji, a iznajmio svoj stan? Frka nije čak ni ministar, moji ministri su stanovali u proširenim garsonijerama", komentirao je Milanović.

Pročitajte više