VIDEO Nevrijeme na jugu Dalmacije

Screenshot: Dalmacija Danas

NOVI tjedan je počeo lokalnim nestabilnostima na jugu zemlje, piše Dalmacija danas. Kako je bilo najavljeno, dijelove Dalmacije je jutros zahvatilo novo grmljavinsko nevrijeme, no ovoga puta je ono bilo znatno južnije nego prije nekoliko dana.

Jutros je grmljavina probudila stanovnike Visa, Korčule i Pelješca, ali i doline Neretve. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Pločama je do 7 sati pala čak 41 litra kiše po kvadratnom metru, a to je samo desetak litara manje od mjesečnog prosjeka. Nakon velikih oborina na nekim prometnicama i šetnicama u gradu pojavile su se i kratkotrajne bujice.

Radi se o velikim količinama oborina za kolovoz te je u samo sat vremena palo više kiše nego što prosječno padne u cijelome mjesecu.

Nestabilnosti će biti i na dubrovačkom području, a potom će oborine tijekom dana postupno prestati. Današnja kiša neće označiti ulazak u novo nestabilno razdoblje jer će se vremenske prilike postupno stabilizirati, a temperature zraka bit će sve više.

Vrhunac toplinskog vala očekuje nas u četvrtak, kada će temperature u Dalmaciji rasti čak do 37 stupnjeva Celzijevih, a u Slavoniji do 40 stupnjeva. Ipak, nešto svježije vrijeme očekuje nas od petka.

 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više