VIDEO Nevrijeme i tuča u Istri, DHMZ izdao upozorenje. Snijeg na slovenskoj planini

Foto: IstraMet, ARSO

Nestabilno vrijeme zahvatilo je polovicom lipnja dio Hrvatske, točnije Istru, ali i Sloveniju. Kako javlja slovenska meteorološka služba ARSO, u susjednoj zemlji ne prestaju oborine, a pao je i snijeg na planinskom vrhu Kredarica.

Nije neuobičajeno da snijeg padne u Alpama tijekom ljetnih mjeseci jer je zabilježen i posljednjih godina. Ipak, snimka s lokalne web kamere pokazuje snijeg koji izgleda kao da je pao usred zime.

Tuča u Istri, žuti meteoalarm upaljen za cijelu obalu

Nevrijeme je prohujalo Istrom i Primorjem, a za cijelu obalu je upaljen žuti meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), koji označava potencijalno opasno vrijeme. Na obali postoji mogućnost grmljavinskog nevremena i jakog vjetra. Istramet je izvijestio da je u Buzinu padala tuča, a objavili su i snimku na X-u.

Sutra će biti pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano, te uglavnom bez oborine, prognozira DHMZ. Na kopnu je ujutro mjestimice moguća kratkotrajna magla.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni te sjeverozapadni, na Jadranu mjestimice i jak, a ujutro uz obalu bura. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 19, a najviša dnevna većinom između 20 i 25, na Jadranu od 24 do 28 °C, prognozira DHMZ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.